Po „pirkovinách“ šoféroval opitý.

11.11.2011 Sabinov

Prešovskí dopravní policajti obvinili dnes (11.11.2011) z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 23 ročného muža z obce Miľpoš, okr. Sabinov.

Mladík bol počas včerajšieho večera v obci Miľpoš na tkz. pirkovinách (vitie svadobných pierok ). Po ich skončení sadol za volant osobného auta Škoda Superb a spolu troma spolujazdcami odišiel preč. Neďaleko za obcou sa plne nevenoval vedeniu vozidla, prešiel do protismeru a zrazil sa s oproti idúcim fordom, v ktorom sedeli traja ľudia. Po zrážke mladí vodič na mieste nezotrval a s autom odišiel. Policajti ho však krátko nato vypátrali. Pri nehode sa našťastie nikto nezranil. Pri dychovej skúške na alkohol namerali policajti vodičovi Škody v dychu 1,08 mg/l alkoholu. Podľa nove právnej úpravy platnej od 1.11.2011 sa tak mladý Miľpošan dopustil prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, z ktorého bol aj obvinený. Dychová skúška na alkohol u 54 ročnej vodičky fordu bola negatívna.

Policajti mladíka predviedli na policajné oddelenie a umiestnili ho do cely policajného zaistenia. Vedie sa voči nemu tkz. super rýchle konanie. Sobotňajšiu svadbu však asi aj tak nestihne.

Daniel Džobanik
 

Vyberte región

mark